Et deilig hjem gir ro i livet

Borte bra, men hjemme best er et ordtak som vi alle kjenner oss igjen i. Et hjem er så mye mer enn bare et tak over hodet. I løpet av livet så flytter vi til ulike hjem. Når vi er unge så bor vi hjemme med foreldrene våre. Senere når barna har blitt unge voksne reiser de gjerne av sted for å studere. Da bor de på studenthjem eller i et kollektiv som de leier sammen med andre studentvenner.

Når tiden er inne så flytter mange unge par sammen i et nytt hjem, mens eldre par kanskje ønsker flytte til et nytt sted nå som barna er borte. Uansett livsfase du er i, så er det viktig å ha et hjem å komme til. Et hjem som har de tingene du trenger og et interiør som gir den hjemlige følelsen som vi vanskelig kan leve uten.

Ingen hjem er komplett uten en deilig seng

På tide å gi soverommet en makeover? Det som er så fint med soveværelser er at du kan dekorere, møblere og male veggene etter eget ønske uten å måtte følge resten av hjemmets stil. Noen velger å være super kreativ og skaper et soverom som står virkelig i kontrast med resten av hjemmet, mens andre velger heller å la soverommet være en naturlig forlengelse av resten av hjemmet. Det er lurt å stille deg spørsmålet hva du skal bruke soverommet til. Naturligvis er soverommet et sted for å sove, men mange av oss bruker også soverommet til å arbeide i. Flere liker å f.eks. å ha et skrivebord eller lesekrok i soverommet. Dette legger dermed føringer på hva slags belysning, møbler, og interiør vi velger. Men en god, komfortabel og passende seng er et must uansett hva slags soveromsstil du velger.

Vi tilbringer gjennomsnitt 8 timer i sengen hver natt. Det sier seg selv at senga har mye å si for søvnkvaliteten. Når du skal velge dynetøy og pute, så bør du gå for naturlige materialer som puster. Egyptisk bomull, lin og bambus er både mykt og føles deilig mot huden.  Ta deg god tid i nettbutikker som bedrenaetter.no og fin dynetøy som passer deg best. Husk også at en godt brukt dyne bør byttes ut. Til tross for at mange dyner holder seg lenge vil selv de beste dyner bli flate og mindre myke over tid.  Det er også lurt å ha ulike dyner for vinteren og sommeren. En lett sommerdyne er mer pustende og ikke så varm. Mens en vinterdyne er gjerne tykkere og kan brukes i soverom med lavere temperaturer. Det er viktig at du har riktig temperatur når du sover, ettersom mange får dårlig søvnkvalitet dersom de er for varme eller kalde. Hvis du går for kun en dyne, så kan du regulere temperaturen ved å bruke et sengeteppe. Et fint sengeteppe kan også komplementere resten av soverommets stil.

Luksus med sengegavl

Du trenger ikke å gjøre en kjempe stor investering for å få et soverom med luksusfølelse. En stilig sengegavl gir sengen et eksklusivt utseende. Det er også mer behagelig å lene seg mot en sengegavl enn kun veggen. Men før du velger en sengegavl bør du først velge selve sengen. Det er mye lettere å få tak i en sengegavl som passer sengen enn omvendt. Uansett om du ønsker en regulerbar seng, kontinental seng eller bare en sengeramme, så bør du kjøpe en gavl deretter. Til tross for at mange senger er dekket til med madrass og er polstret rundt rammen, så har mange av dem bein av enten metall eller tre. Tresortene og fargene kan variere, så dette bør du være forsiktig med når du skal velge sengegavl. Du vil jo helst av hele sengen skal få et harmonisk utseende.

Et koselig kjøkken

Kjøkkenet er for mange huset viktigste rom og kanskje det mest travleste rommet. Om morgen skal barn ha matpakken ferdigsmurt, frokosten må tilberedes, og ikke middagen etter jobb. Både norske menn og kvinner elsker å kokkelere, og til de gode kokkene må alt utstyr må være på plass. Å tegne et kjøkken kreves at du bør sette deg ned og virkelig tenke gjennom hva du vil ha og trenger. Skal du ha mange høyskap og underskap? Eller går du får mer minimalistisk kjøkken der alt er integrert mest mulig? Det finnes mange kjøkkenleverandører på markedet.

Noen er bedre enn andre og du trenger å ikke bruke flere årslønner på et stilig og funksjonelt kjøkken. Mange Skandinaviske leverandører slik som denne danske kjøkkenleverandøren har overkommelig priser tilpasset dine behov og designønske. Det er heller ikke all verdens ting som må til for å friske opp et gammel kjøkken. Du kan f.eks. bytte ut kjøkkenbordet, gi rommet et nytt strøk med maling og bytte ut håndtaket på skuffer og hyller. Eller pynte kjøkkenet med vakre designvarer som både er nyttige og fine å se på.

Design ditt perfekte kjøkken

Ta gjerne i bruk de mange online programmene de ulike kjøkkenleverandører har på nettsiden sin. I slike programmer kan du tegne opp kjøkkenet ditt med alle de målene som er nødvendige. Deretter kan du sende tegningen til leverandøren og sjekke om det er mulig å oppfylle ditt kjøkkenønske.

Skap idyll og fred i hjemmet

Selv om du kanskje jobber mye i soverommet eller kjøkkenet, så er soverommet først og fremst et sted for hvile. Mens kjøkkenet er for matkos og samvær. Hvis du har mye du må oppbevare i soverommet eller kjøkkenet kan det være lurt å få tak i skuffer og hyller så ting ikke ligger strødd rundt. Hvis du sørger for at flatene i rommet mest mulig er rene og ryddige så bidrar du til et mer fredfylt hjem. Dette er særlig viktig for at du skal kunne skille mellom arbeid og søvn om kvelden. Da kan du rydde fort bort laptopen eller andre ting du jobber med, og fokusere på å få en deilig nattsøvn i soverommet eller middag med familie og venner. Det er lett å begynne å tenke på arbeid og tidsfrister hvis du har masse saker på nattbordet eller kjøkkenbordet.