Flash-minne; stadig like aktuelt

I dagens cloud-baserte verden, er det lett å tenke at flash-lagringsenheter er helt utdatert. Det er de ikke! Se bare for deg scenariet – du skal ut til en potensiell kunde. Alle viktige filer er lastet opp til cloud’en – du har ikke bare sjekket det en gang, du har dobbeltsjekket og trippelsjekket.

Så når du kommer frem, er det bare å koble deg opp på nettet, så kan du overbevise kunden med den lekre fremvisningen din.

Den årvåkne leseren, skjønner selvfølgelig hva som er i vente. Når du kommer frem til kunden, så er nettet nede. En entreprenør hadde det travelt og sjekket ikke nøye nok hvor fiberkabelen lå gravd ned. Nå er kabelen et trist syn, splintret til det ugjenkjennelige og som kjent – det å spleise en fiberkabel løses ikke på 5 minutter.

Så der sitter du. Med filene i clouden og en kunde som ikke er veldig imponert. Hadde du bare lagret filene på et flash-minne…

Her ser vi på noen av variantene som finnes på markedet.

Minnepinne

Den såkalte minnepinnen har typisk en lagringskapasitet fra ett par GB og opp til 256 GB. Dette er en ekstremt praktisk løsning, da lagringsenheten ikke tar noe plass. Med tilkobling via USB 3, er det en rimelig rask løsning også. Disken er billig og tåler relativt mye juling før den «tar kvelden».

Minnekort

Som oftest brukes minnekortet i kameraet eller på mobilen. Men det ikke noe i veien for å bruke det som ekstern lagring på en PC. Kan være noe treg, hvis det skal jobbes mot enheten, så den egner seg best til kopiering frem og tilbake.

Selges typisk i størrelser fra ett par Gigabyte og opp til 256 GB.

Portable harddisker

Næh, nå tar du feil, tenker du kanskje. En ekstern harddisk er da ikke flash-minne. Men joda, eksterne harddisker kommer også som en variant SSD-lagringsenhet. Det betyr at den er rask å jobbe på og den tåler relativt mye juling. (Bare husk at den ikke er usårbar!)

Bærbare SSD-disker kommer typisk i størrelser fra 128 GB og opp til en terrabyte.

Se utvalget av portabelt flash-minne – klikk her

Sikkerhetstips #1

Bruk en SSD-disk til å ta backup av PC-en din. Den er liten, den er rask og ikke minst – solid, så backup’en din er sikker.

Bare koble den til før du pakker sammen, så er filoverføringen ferdig når du skal gå.

Sikkerhetstips #2

Krypter dataene dine! En minnepinne er så liten at du knapt merker at du har den med deg. Dermed så merker du heller ikke at du mister den. Så krypter dataene dine!

Sikkerhetstips #3

Hvis du finner et flash-minne på gata, skal du ikke la deg friste til å sette den i PC-en for å sjekke hva som ligger på den. Datakriminelle bruker denne metoden til å plante virus og/eller overvåningsprogramvare – de tar altså en flash-disk, infiserer den og legger den et sted hvor den mest sannsynlig blir funnet – og trolig testet. Dermed er du infisert…