Har du nok speil i hjemmet ditt?

Når det gjelder interiør, møbler og gjenstander en har i huset er det objekter ting vi ikke tenker så mye på. Ta speil, for eksempel.

Hvor ofte ligger du våken til langt på morgenen fordi du ikke har klart å finne ut akkurat hvordan du vil ha speilet på badet?

Eller hvor mange timer bruker du på å studere hvor ellers i huset du kan plassere et speil, ikke så mye for å speile deg mer, men kanskje fordi du er interessert i Feng Shui?

Speil kan være så mye mer enn bare noe en bruker når en skal barbere seg eller sjekke stilen før man går ut entredøren. Og nettopp derfor er sannsynligheten stor for at hjemmet ditt trenger flere speil enn det du er klar over. Kanskje også kunne du trengt helt andre typer speil, eller størrelser, enn det du allerede har. La oss ta dette litt punkt for punkt.

Viktigheten av speil

Speil er et interessant møbel som ofte blir, nesten bokstavelig sett, oversett.

De fleste vet at en skal ha et speil på badet og i entreen, og resten er valgfritt. Det at vi tenker så lite på speil gjør nok sitt til at vi ikke tar valget helt på alvor når vi står i en reell situasjon. For om entrespeilet er knust, for eksempel, er vel dette noe du tar kjapt med deg fra et eller annet varehus.

Men la speil-handelen bli litt viktigere enn som så.

Å velge ut speil

Bruk litt tid på å velge speil. Et speil er kanskje ikke så mye i seg selv, men det er jo formelementer, da. Som rammen. Ikke alle velger å ha speil i rammer, men tenk litt på hvor flott et entre-speil kan være om det er satt inn i flotte rammer.

Gjerne rammer som vanligvis er forbundet med malerier, som rokokko-rammer med gullmaling.

En annen faktor er selvsagt størrelsen på speilet. Om du tenker på å spare penger vil du sikkert kjøpe det minste speilet du finner. Eller noe som er «midt mellom». Men er det ikke så å si alltid bedre med et stort speil enn et lite speil?

Mange flotte speil

En nettbutikk som www.unoliving.no har et bra utvalg i speil, og her ser vi at det er viktig å tenke design også når det gjelder speil. Et speil er ikke bare et speil.

Glem for all del heller ikke at du nok helst sikkert har mange gode speilmuligheter også utenfor soverommet, baderommet og entreen. Se bare på hvordan godt designede restauranter bruker speil. Alle vet at speil hjelper mindre rom å virke større, og dette kan passe godt i små spisestuer.

Det er også flere og flere som bruker den kinesiske innredingsfilosofien Feng Shui. Denne snakker mye om Chi, eller energi, og at en kan tenke på dette som rennende vann eller lys. Og da blir møbler, eller kanskje vi kan si instrumenter, som speil viktige.

Tenk derfor mer bevisst på speil og hvordan du kan bruke dem mer effektivt i hjemmet for å skape mer komfort, et penere hjem, og kanskje til og med et lykkeligere hjem.