Hvilken grill passer for deg?

For mange er ikke ferien komplett før de har anledning til å åpne en kald pils og kan kaste litt pølser og en god biff på rista. Om du er i ferd med å innrede ett nytt hjem, eller om den gamle grillen er moden for en utskifting, så kan det kanskje også være på tide med oppgradering på grillfronten.

Det finnes et stort utvalg av griller i dag. Både gassgrill og kull-grill kan være gode alternativer. Med moderne griller er det også mulig å gjøre ting som er mer avanserte. Hvis du ser på utvalget av griller i forskjellige nettbutikker, finner du også griller som lar deg varmrøyke kjøttet på amerikansk maner. Landmann Tennessee smoker-kulegrillen er bare et av mange alternativer, men den er et godt alternativ for deg som vil ha det lille ekstra.

Gassgrillen er det enkle alternativet

Gassgriller er et veldig populært valg for den som vil grille på enkelt og greit vis, uten for mye venting på at kullet skal bli varmt, eller at det blir for mye å rydde opp etterpå. Så lenge du husker å ta med deg en ekstra gassflaske fra bensinstasjonen er det som regel enkelt og greit å sette i gang med grillingen, også om du akkurat har kommet hjem fra jobb, og du ser at godværet titter frem. Samtidig er det også lite etterarbeid.

Gassgriller er enkle å holde rene og å rengjøre også. I all hovedsak er det så enkelt som at du skrur varmen på fullt i noen minutter, med toppen på, for deretter å børste vekk det verste med en stålbørste. Med andre griller krever denne formen for rengjøring en langt større tålmodighet, og gjerne en behagelig fluktstol. Ryktene om at man trenger Såpe og vann for å vaske grillen er sterkt overdrevne, og egentlig jåleri.

For noen blir en gassgrill også likevel ikke en ordentlig grill. Det blir litt for mye som å ha en gasskomfyr som står ute. Ekte grilling er det først når det hele involverer trekull, røyk og glo. Grilling er noe man gjør når man har god tid, og vil slappe av og la humla suse. Samtidig smaker også kjøttet bedre etter en runde over trekull og små flammer.

Kullgrill eller kanskje en grill som kan brukes til røyking?

Om du liker å grille med kull, så er det selvfølgelig også mulig å ta den helt ut, med en ekte amerikansk kulegrill, som også har et røykekammer. Det tar enda lenger tid å få maten ferdig, men du dævelen hvor godt det blir.

Om du skal varmrøyke kjøtt med grillen, så må du uansett belage deg på at det tar en stund. God musikk, en kasse øl og noen kompiser kan passe greit inn i storslåtte planer om fersk røyket middag. En ekte amerikansk kulegrill for røyking av kjøtt trenger heller ikke å koste det hvite ut av øyet. Som regel kan du få en liten en for rundt kr 2500.

Deretter er det bare å eksperimentere med røykingen. For grillfantaster finnes det allerede mange forskjellige smaksblandinger for å lage røyk. Du vil merke store forskjeller på om du bruker hickory, or eller whisky-eik når du grill-røyker de neste middagene.