Hvordan velge den beste kontorstolen

Hvilke kriterier har du?

Når du skal gå til anskaffelse av en, eller flere kontorstoler, er dette noe som burde planlegges nøye. Her er noen punkter du kan ta med deg:

  • Hvor mange stoler trenger jeg?
  • Hva er budsjettet?
  • Tidsplan for å reise rundt å prøve ulike kontorstoler
  • Høste erfaring fra andre
  • Er det medisinske hensyn å ta?
  • Er det interiørmessige hensyn å ta?

Kontorlandskap vs eget kontor

La oss si at du har opprettet et kontorlandskap med åtte plasser. Det peneste interiørmessig sett er jo å ha like stoler. Det er faktisk sånn at de fleste kontorstoler kommer med mange forskjellige funksjoner som kan dekke eventuelle medisinske behov og økonomiske behov. Skulle det likevel være sånn at du må velge ulike stoler fordi flere har ulike behov, så forsøk å velge en kontorstol som har samme farge. Vær obs på at bytter du farge kan dette ha noe å si økonomisk. Sorte stoler er oftest billigst.

Skal du innrede ditt eget kontor spiller det ikke så stor rolle i forhold til å ta hensyn til andre. Her må du mer tenke på om stolen passer inn så vel som at den passer kroppen din.

Medisinske årsaker og ergonomi

På en arbeidsplass kan det ofte være mennesker med kroppslige utfordringer i form av vond rygg, vonde skuldre, vonde bein o.l., og som arbeidsgiver er det din plikt å tilrettelegge for en god arbeidsplass. Er du tilknyttet en bedriftshelsetjeneste kan det være lurt å koble inn en fysioterapeut som kan fortelle om gode sittestillinger, hvor ofte man bør røre på seg, hvordan pult, stol og PC som bør innrettes på beste måte. En ergonomisk riktig stol gir en bedre sittestilling og kan igjen gi mindre kroppslige plager. Som arbeidsgiver ønsker vi jo å ha friske medarbeidere som yter sitt beste på jobb.

Det kan også være lurt å snakke med andre som har valgt ut kontorstoler fra før, samt bruke tid på å besøke ulike kontorutsalgsteder for å prøvesitte ulike typer. De fleste kontorutsalgsstedene tilbyr også utlån av stoler slik at man kan prøve flere over tid. Det er ofte etter en uke eller to, og når man blir kjent med stolen og dens funksjonalitet, at man kan gjøre seg opp en mening. Da har man også kroppen som referanse, for enten så protesterer den, eller så er stolen helt ok.

Økonomiske rammer

Hvis du søker opp kontorstol på nett så får du opp mange alternativer. Både i form, fasong og farge, men også prismessig. Det er ikke gitt at den dyreste stolen er best. Forhold deg til planen din og velg stol etter behov, interiør, ansatte og lommeboka di.