Matretter så du kan tilbringe lang tid på kjøkkenet for en gangs skyld!

De fleste dager frister det med retter som man kan lage så raskt som mulig ettersom man er slitne etter lange dager! Oppskrifter med få ingredienser og rask tilberedningstid er derfor det de fleste leter etter. Noen dager kan det friste og låse seg inn på kjøkkenet og kokkelere i noen timer. Her får du derfor noen oppskrifter til de anledningene.

Coq au vin

Coq au vin er en fransk gryterett med kylling. Kylling i en saus med blant annet rødvin. Den smaker utrolig godt, spesielt jo lengre den står slik at smaken virkelig får satt seg. Ja, så her trenger du faktisk ikke stå over gryten hele tiden. Mye av arbeidet gjør den selv slik at du kan bruke tiden til andre ting. Sjekk min oppskrift på coq au vin her.

Gnocchi

Gnocchi er en italiensk rett som minner om pasta. Gnocchi blir laget med poteter som moses og blandes med mel og egg før de formes til små knuter eller boller, før de videre både kokes og spises som pasta. Spis disse med en herlig pastasaus til. En rett det kan være hyggelig å lage til og/eller med gjester eller familien ettersom det kan ta litt tid, hvert fall første gangen med utrullingen. Se her får tips og inspirajon til å lage gnocchi.

Gulasj

Gulasj er en tradisjonell ungarsk gryterett. Denne retten, som så mange gryteretter blir også best av å stå å godgjøre seg i noen timer. Du vil dessuten gjerne at kjøttet skal bli godt og mørt, og det blir det av å simre en stund. Sjekk oppskrift og inspirasjon til denne herlige retten.

Kalvefrikasse

Kalvefrikasse er også en gryterett med utrolig mørt og godt kjøtt. Dette er en nok en fransk tradisjonsrett med kalvekjøtt. Frikasse er fransk og betyr stuing. Denne kalvefrikassen er derfor kokt i en gryte med en herlig saus av buljong og fløte og masse gode grønnsaker. Du får derfor masse gode smaker ut av denne retten når smaken får kokt seg inn. Lag kalvefrikasse etter min favorittoppskrift her.

Carnitas

Carnitas er en meksikansk rett som lages med langtidskokt svinekjøtt. Når kjøttet får kokes lenge kan det til slutt findeles til små biter med en gaffel. Carnitas spises tradisjonelt i tortillas med en klatt rømme. Sjekk oppskriften på dette møre og herlige kjøttet som kan spises på mange forskjellige måter og med mye forskjellig tilbehør.

Bankekjøtt

Bankekjøtt er en norsk tradisjonsrett. Man kan ikke ha en side med retter med lang tilberedningstid uten å ta med en av de gode gamle norske tradisjonsretter. Bankekjøtt er nok en rett med kjøtt som blir skikkelig mørt etter lang koketid. Her lager vi kjøttet i en brun saus, og serverer gjerne en god potetmos til. Finn oppskriften på klassisk bankekjøtt her.

Da er det bare å låse seg inn på kjøkkenet, og la den deilige lukten fylle opp hele huset mens maten tilberedes. Og om noen timer er det bare å nyte maten som du har kokkelert.