Presse

Eks-politi vasker gulvet

Agderposten, mai 2012

I ti år var Istvan (35) politimann i Budapest. Nå er han gulvvasker i Arendal, blant annet på Harebakken kjøpesenter. Han er en av 20 utenlandske statsborgere fra ni ulike nasjoner som jobber i Ren Konsult AS. Flere har mange års universitetsutdanning.

Uansett hva jeg gjør, skal jeg gjøre jobben best mulig.  Den jobben jeg gjør, er min signatur. Den viser hvem jeg er, og hva slags menneske jeg er. -Istvan Elekes (35)

– Uansett hva jeg gjør, skal jeg gjøre jobben best mulig.  Den jobben jeg gjør, er min signatur. Den viser hvem jeg er, og hva slags menneske jeg er.

Slik lyder arbeidsfilosofien til Istvan Elekes (35). Mens nordmenn flest vegrer seg for å ta vaskejobb, synes den nokså høyt utdannede ungareren det er «helt ok» å være renholder.

Og det samme gjør en rekke andre, universitetsutdannede innflyttere. Hver uke får Ren Konsult AS i Arendal flere titalls nye søknader fra utenlandske statsborgere som har flyttet til Norge for å forsøke å skape seg et nytt liv her.

– Det er altså stadig færre norske som vil ta slike jobber som å vaske gulv?

– Det er helt klart en del av bildet. Samtidig er det stor pågang utenfra. I det siste har det vært en veldig pågang fra Syd-Europa, som er hardt ramt av finanskrisen. Hver dag kommer det mange nye henvendelser, sier bedriftseier Miriam Joukainen. Hun synes det er spennende å bli kjent med alle menneskene og de historiene de bærer med seg. Selv om flere har opptil mange års universitetsutdanning i bagasjen når de kommer, og flere har bakgrunn fra lederstillinger — går de til vaskejobben med stor  innsatsvilje og arbeidsmoral.

– Det er deilig å ha ansatte som setter pris på å ha en jobb, medgir Miriam. Og nevner en hun ansatte for få dager siden: Han ble så rørt at tårene spratt da hun fortalte at jobben var hans.

– Dette er jo mennesker som gjerne vil gjøre en innsats for å tjene til livets opphold. Det gjør noe med et menneske å få jobb, påpeker Miriam Joukainen. Som også lar seg fascinere av den målbevisstheten mange legger for dagen.

Derfor har hun slett ingenting i mot at flere ansatte ser jobben i Ren Konsult som en etappe på veien: For å jobbe mens man lærer språket. Og så kanskje innrette seg mot en annen jobb senere. Som er mer i tråd med den utdannelsen man hadde i bagasjen da man kom til Norge.

– Jeg er 35, og kan nok ikke bli politimann i Norge. Men kanskje kan jeg få jobb i et vaktselskap. Senere en gang, sier Istvan med et stort smil.

Og i mellomtiden får han hjelp av sjefen til å lære norsk. Ren Konsult AS arrangerer nå norskkurs for sine utenlandske ansatte.

Agderposten/Vidar Fløde

Renholdere fra ni land lærer norsk

Agderposten, 2012

20 av 26 ansatte i Ren Konsult AS er utenlandske statsborgere. Nå arrangerer renholdsbedriften norskkurs. Ikke bare av hensyn til jobben, men også som et miljøtiltak i bedriften, forklarer gründer og bedriftseier Miriam Joukainen, selv opprinnelig finsk.

Mange har snakket om at de synes det er vanskelig når folk snakker til dem ute på bedriften, og de ikke forstår eller kan kommunisere tilbake på norsk. -Miriam Joukainen

– Mange har snakket om at de synes det er vanskelig når folk snakker til dem ute på bedriften, og de ikke forstår eller kan kommunisere tilbake på norsk, forklarer Miriam Jokainen om bakgrunnen for at hun nå arrangerer norskkurs for sine utenlandsk ansatte. Hver torsdag samles om lag halvdelen av de ansatte til norskundervisning i sveitservillaen på Frivold, med utsikt over Longumvannet. Tre timer «skole» hver økt. Foreløpig er lengden fastsatt til 12 uker. – Så får vi se, sier Miriam Joukainen, som startet renholdsbedriften for 13 år siden.

Og de ansatte er begeistret: – Veldig nyttig, mener Kataryna Nowicka-Wysocka (34), som i tillegg til å vaske bedriftsgulv snart også skal jobbe i et nytt satsingsområde for bedriften: Kantinedrift.

Tiltak for arbeidsmiljøet

Flere av kursdeltakerne peker også på at det er hyggelig å lære kollegene sine bedre å kjenne.

– Vi vil gjerne forsøke å legge til rette for et godt kollegialt miljø, sier Miriam Joukainen.

– I tillegg til å lære språket, gir kurset våre ansatte mulighet til å bli bedre kjent med hverandre, påpeker hun.

– Og det å ha et godt arbeidsmiljø, vil igjen forebygge sykefravær. Selv om det allerede i dag er svært lavt med bare rundt 1,2 prosent, legger hun til.

– Faktisk kan det også bidra til å forebygge psykiske plager, tilføyer hun – med henblikk på statistikk som forteller at nettopp utenlandske renholdere i Norge er mer utsatt for depresjoner og psykiske plager enn norske.

En suksesshistorie

Historien om Ren Konsult AS er ellers en aldri så liten suksesshistorie i Arendals lokale næringsliv:

– En skilsmisse. Jeg hadde ingen jobb, og trengte noe å leve av. Så jeg måtte foreta meg noe, forteller hun når vi spør hvorfor hun valgte å starte sin egen renholdsbedrift i 1999.

Med bakgrunn som husøkonom fra hotellbransjen i både inn- og utland, ble renhold et naturlig valg. Helt ukjent med å drive for seg selv var hun heller ikke. Restaurantdrift, sågar i Cape Town, er en del av CV-en for den finskfødte kvinnen.

Som har hatt én rettesnor i utviklingen av bedriften: Nøysomhet og forsiktig vekst. Dermed har det vært en jevn vekst fra de to første ansatte til dagens blomstrende virksomhet med 26 ansatte. Hovedkontor i det gamle herskapshuset på Frivold som også er hennes bolig, og industrivaskeri på Langbrygga i Arendal by. Matteutleie er en viktig del av virksomheten, med de fleste av de mange bedriftene på kundelista også som mattekunder. Og de siste par årene er enda en gren i ferd med å vokse frem: Kantinedrift.

Underveis har hun vært påpasselig med å oppfylle alle faglige krav. Miljøsertifisert selvfølgelig, og på samme vegg også en rekke andre diplomer som dokumenterer oppdatering og faglig kvalitet.

Ansatt daglig leder

Nå har Miriam Joukainen tatt konsekvensen av veksten, og i februar ansatte hun Olaug Kåsa som daglig leder. Selv fortsetter hun som faglig leder og styreleder.

– Så dere tar mål av dere å vokse fortsatt?

– Det er nettopp derfor vi har ansatt Olaug. Vi ønsker fortsatt å vokse, men målsettingen om at det skal skje gradvis og naturlig gjelder fortsatt, understreker hun.

Ellers er Miriam Joukainen mer opptatt av å snakke om sine ansattes suksesser enn sin egen:

– Det er mange fascinerende mennesker som jobber her hos oss. Og som bærer med seg mange fascinerende historier. Ikke bare om sitt tidligere liv, men også om det livet de bygger i sitt nye hjemland.

– Jeg husker blant andre en ung mann fra Afghanistan, som først var hos Durapart før han kom til oss. Fortsatt uten å kunne omtrent et eneste ord norsk. Han har satt seg klare delmål hele tiden: Først lære bedre norsk. Så ta førerkort. Så få full jobb. Så kjøpe eget hus. Og nå har han stiftet familie også!

– Det er veldig inspirerende å jobbe sammen med mennesker som virkelig vil gjøre noe med livet sitt – og så gjør det, fastslår renholdsgründeren på Frivold.

Kataryna Nowicka-Wysocka (34)

kommer fra Stettin i Polen. Har mann og barn (4) og er bosatt i Arendal. Har søster i Grimstad. Universitetsutdanning innen historie (med Middelalderen som spesialitet) og pedagogikk.

Jobb er roten til alt godt! Andre verdier som er viktig for oss er «redelighet og kvalitet i enhver krok – både når det gjelder kunder og ansatte. -Miriam Joukainen.

Kom til Norge for 5 år siden fordi eksmann hadde jobb her. Jobbet et halvt år som renholder og delvis kantinehjelp i Ren Konsult. Synes det er veldig ok, men kanskje annen jobb på sikt når hun har lært språket bedre.

Istvan Elekes (35)

fra Ungarn. Har jobbet ti år som politi i Budapest. Også sosionomutdanning fra universitet. Kom til Norge for tre år siden. Bodde først i Odda. Til Arendal for to år siden.

Ren Konsult har egne norskkurs for ansatte. Dette gjør at vi blir godt kjent med hverandre, og trives godt sammen. -Olaug Kåsa

Kona er tannlege, ingen barn. Etter uro og opptøyer i Budapest, ville han ikke være politimann i byen mer, og etter å ha lett på nettet, bestemte de seg for å prøve en fremtid i Norge. Kjører renholdsmaskin hos Ren Konsult. Kanskje vekter på sikt, om noen år.

Esther Schmidt (43)

kom til Arendal for tre måneder siden fra Kiel. Har jobbet lenge i hotellbransjen i Tyskland, og ble etter hvert personalsjef på et hotell

Selv om flere har opptil mange års universitetsutdanning i bagasjen når de kommer, og flere har bakgrunn fra lederstillinger – går de til vaskejobben med stor innsatsvilje og arbeidsmoral. – Miriam Joukainen

Har voksne barn som er blitt boende i Tyskland med utdanning/jobb. Bestemte seg for å flytte til Norge fordi hennes tyske kjæreste, som er tømrer, fikk seg jobb her. Stortrives med både folk og natur, og kan godt tenke seg å bli boende her permanent.

Andris Kims (28)

fra Riga i Latvia kom til Norge for nesten halvannet år siden. Bosatt i Arendal med kone og sønn (6 mnd).

Jeg er imponert over hvor målbevisste de ansatte er. Et godt liv med trygge omgivelser er viktig. Olaug Kåsa

Jobbet siste fire år som barkeeper på en stor restaurant i Riga. Vanskeligere forhold i hjemlandet ga støtet til utreise, og han kom til distriktet som hjelpemann på byggeplass. Etter andre renholdsjobber fikk han fast ansettelse hos Ren Konsult for to måneder siden.

Vil kjøpe hus og bli værende i Norge.