Smart innredning og interiørtips

Visste du at nordmenn er faktisk europamester i oppussing. Vi fornyer huset hjem som aldri før, og besøker ivrig interiørbutikker for å finne nye møbler, tekstiler og taper.

Humoristisk nok har mange av oss nok snekkerutstyr til å starte en liten snekkerbedrift. Men før du tar malerkosten fatt og stikker innom nærmeste interiørbutikk, bør du passe på at du ikke faller for upraktiske interiørløsninger.

Er det virkelig nødvendig?

Hvis du har gode kvalitetsmøbler i hjemmet, så bør du ikke selge eller gi dem bort bare fordi de ikke passer med det nye interiøret. Det finnes mange nettbutikker som selger trekk tilpasset for en rekke ulike møbler. Du vil bli temmelig overrasket hvordan mange av disse trekkene sitter som støpt på møblene. Dette er en fin og enkel måte å endre interiøret på uten å måtte investere i nye møbler, med mindre du vil det naturligvis.

Kvalitetsmøbler kommer i mange prisklasser

Hvis du absolutt må ha de nyeste designmøblene kan det være lurt å shoppe litt rundt først. Mange møbler har litt stive priser, men kampanjene kommer gjerne før og etter feriene. Da er det heller lurt å vente litt for å gjøre et godt kupp enn å punge ut for mye på et impulskjøp.

I det siste har det vært mye fokus på designmøbler, men hva er egentlig designmøbler? Det er lurt å skille mellom de som ser virkelig bra ut, men som er uhyre komfortabelt å bruke. Noen møbler er rett og slett laget for å se stilig ut, men på det funksjonelle planet så mangler de mye.  Det er heller bedre å sjekke ut det fineste utvalg av møbler på nettbutikken som har kvalitetsmøbler og dessuten en fin design, enn kun design alene.

Interiørsider på nett og magasiner frister med ulike stiler og trender. Men faktisk så er mange av dem ikke så funksjonelle. Du må alltid huske at du vil ha et interiør som er egnet for et ekte hjem og ikke bare et bilde i et magasin. Velg gode kvalitetsting som både ser bra ut og som kan brukes. Hvem ønsker vel en sofa som ser fin ut, men som ikke kan sittes i?

Hjemmets verdi øker med kvalitetsinteriør

De aller fleste av oss flytter til et nytt hjem minst en gang i livet. Da kan det være aktuelt å selge huset eller leiligheten. Hvordan interiøret ser ut kan faktisk påvirke etterspørselen på ditt hjem. Hvis du f.eks. har dårlige fargekombinasjoner, slik som listverk med mørke toner og lyse vegger. Da kan fremtidige kjøpere tenke at her må det mye arbeid til før hjemmet blir som de ønsker det. I tillegg vil valg av fliser, parkett og hvordan du i hele tatt har innredet hjemmet påvirke hvor attraktivt hjemmet ditt blir for mulige kjøpere. Et godt tips til de som bor i leiligheter er å bruke kalde og lyse farger i rom som er mørke og vent bort fra solen. Potensielle kjøpere er ofte på utkikk etter solvendte leiligheter, det samme gjelder forøvrig eneboliger.

Gjør hjemmet eksklusivt

Mange oss sitter med en drøm å få til en vinkjeller eller kanskje til og med et badstue. Men faktisk så krever det ikke så mye innsats for å oppfylle dette. Det er f.eks. mange nettbutikker som tilbyr tilbehør og løsninger for vinkjellere, slik som www.wineandbarrels.com/no  for hjem. Hvis du ikke har rom til en vinkjeller så kan du også få tak i flotte vinkjøleskap som passer inn i kjøkkenet. Og selv om du ikke har rom til en badstue så finnes det moderne baderomsløsninger, slik som massasjedusj og steamdusj som ikke trenger et eget rom. Et hjem med eksklusiv innredning og interiør gjør også hjemmet ditt mer attraktivt når du skal selge det.

Få det riktige inntrykket

Det er viktig å innrede hjemmet slik at det virker innbydende og koselig for både deg og dine gjester. Det første som møter deg når du besøker noen er jo gangen eller entréen. Derfor er det viktig sørge for entréen får et riktig inntrykk og passer med resten av huset. Hos de fleste er inngangen liten og dette kan skape plassproblemer for de som liker å flere på besøk. Smarte hyller og skuffer for utendørstøy og skotøy kan være en lur investering for få en ryddigere entré.

Det gjelder å være kreativ hvis du har en liten inngang. Bruk gjerne veggen til å henge opp moduler for oppbevaring. Da får du mer gulvplass og unngår den klemma når flere folk kommer inn samtidig. Knagger er en rimelig og svær effektiv måte for å henge opp jakker, sjef, luer og alt annet som gjestene har på seg. Selv om du har lite plass så er det alltid plass til et par ekstra knagger. Det selges også mange knagger med lekker design som virkelig skiller seg ut. Slike små detaljer gir faktisk et stort inntrykk på gjestene dine.

Planlegg godt

Å innrede hjemmet er uten tvil en spennende oppgave.  Men det er fort gjort å gjøre en bommert og så har du kanskje en tapet du angrer veldig på eller en salong som ikke egentlig passet inn. Riktig innredning og interiør er en kunst, og selv vi nordmenn er kanskje verdensmester i å dekorere hjemmet, så kan det være greit få litt hjelp utenfra i blant. Spør gjerne venner og familier for hva de synes ser bra ut. Hvis du har mulighet og midler tid så kan det også være lurt å hyre en interiørarkitekt. Spesielt hvis du vil investere mye i et stort oppussingsprosjekt av f.eks. kjøkkenet eller badet. En interiørarkitekt er trent til se på både estetikk og funksjonalitet, og hun vil definitivt ikke be deg å kjøpe ikke-funksjonelle møbler som bare er pene.

Det kan være vanskelig å få til en harmonisk og helhetlig stil i hjemmet når det er så mange valgmuligheter. Hvis innredning og interiør er ukjent farvann for deg så kan det være lurt å se på fargepaletter og eksperimentere litt først. Før du går til innkjøp av møbler, tepper, tekstiler og alt annet du trenger for å innrede ditt perfekte hjem.