Spennede stoffer til hjemmet ditt

Om du tenker på å forbedre interiøret ditt hjemme, hva tenker du på først? Og er stoffer noe du tenker på i det hele tatt?

Når vi sier «stoffer» tenker vi selvsagt på alt det du har av tekstiler i hjemmet ditt.

Det kan være alt fra sengetøyet du bruker, til håndklær, duker, gardiner, tepper og pledd, samt putetrekk og trekk til sofa og stoler. Alt som er laget av tekstiler.

For du tenker kanskje ikke så altfor mye på dette med tekstiler, gjør du vel? Ikke fortvil, dette er helt normalt. For når de fleste av oss tenker på interiør, og det å forbedre hjemmene våre, er det letter å tenke på «harde ting» som møbler.

Men du kan forandre mye, og gi deg selv masse deilig luksus – samt store interiørmessige forandringer – bare ved å forandre litt på tekstilene i hjemmet ditt.

Ditt hjems tekstiler

Tenk litt på de tekstilene og stoffene du har i hjemmet ditt, og på hvor lenge siden det (mest sannsynlig) siden du gjorde noen forandringer.

Tenk videre på hvor mye du kan forandre når det gjelder det visuelle i hjemmet ditt om du bare fokuserer på tekstilene. Tenk for det første på alle de løse putene dine hjemme. Hva om du tok dem, alle sammen, og tenkte litt nytt? Finn stoffer med farger som er blikkfang, og lag gjerne en tematisk linje for alle putene dine.

Vær gjerne litt modig når det gjelder farger, og tenk på kontraster.

Dersom du har sytalent kan det hjelpe stort at du syr putetrekkene selv. Finn en symaskin her. Da har du mye mer fleksibilitet. Og husk på at om du ikke har erfaring med å sy er likevel putetrekk såpass enkelt at du kan lære dette fort.

Andre stoffer i hjemmet

I tillegg til putetrekk skal du tenke på tepper og pledd.

Igjen, her er det store muligheter til å gi hjemmet ditt flotte, designmessige «touch», ikke minst med tanke på farge. Om du vil forandre enda mer kan du tenke på sofa- og stoltrekk. Men dette er selvsagt en mye større syjobb, som du kanskje vil trenge profesjonell hjelp til.

Og ofte er det kanskje billigere og enklere å kjøpe ny sofa.

Baderommet

Men det finnes andre tekstiler du gjerne kan forandre. Og en forandring her er noe du vil kunne glede deg over hver eneste dag. Ta baderommet, for eksempel.

Om du vil ha en komplett renovering av baderommet kan du sjekke ut gode tips på www.inr.no. Men om du ønsker en enklere løsning skal du tenke på håndklær.

For hvor gamle er egentlig håndklærne dine? Tar du en liten sjekk her vil du kanskje bli overrasket over hvor gamle håndklær du har. Kanskje en liten utskiftning er på høy tid? Tipset vårt er at du rett og slett kaster alle dine håndduker på badet, og kjøper helt nytt.

Tenk kvalitet, og tenk friske, flotte farger. Da vil du få mye glede av å bruke baderommet til daglig, og tenk på hvor mye et par håndklær kan pynte opp hjemmet ditt, og gi deg fargemessig glede i hverdagen.