Valg av seng er det viktigste for et godt soverom?

Det finnes veldig mange faktorer som burde stemme for at du har det perfekte soverommet. La oss se litt nærmere på det mest grunnleggende. På dette viset kan du selv avgjøre hva som må gjøres hjemme hos deg, og hva som absolutt er absolutt nødvendig å forandre på.

Om du ikke kan huske sist du kjøpte en ny seng, så er det kanskje på tide å begynne der, slik at du langsomt arbeider deg opp mot det perfekte soverommet.

Vanligvis holder det å kjøpe en god rammemadrass som gjør søvnen din perfekt. Her finnes det et ganske stort utvalg på nettet, men det er ikke alltid like enkelt å avgjøre hvilken rammemadrass som er best. Derfor er testene på rammemadrasser.com ganske uvurderlige.

Hvordan vet du hvilken type madrass du trenger?

Måten å velge ut en riktig madrass på, er på sett og vis den samme, selv om du skulle trenge en rammemadrass, en kontinentalseng, så vel som den riktige overmadrassen. Selv om valgmulighetene er overveldende, finnes det også visse fordeler som gagner deg som handler på nett.

En god indikator er selvfølgelig å se på hva andre kjøpere av madrassen kan si om produktet, og hvilken karakter madrassen har fått av kundene. Dette er selvfølgelig ingen 100 % garanti for at madrassen også passer for deg, men det er en god hjelp på veien.

Videre kan det være lurt å se etter offisielle tester som forteller deg mer om kvaliteten til madrassen. Best i Test- madrassen er som regel et godt valg, men om det er pengene det kommer an på, så trenger heller ikke nesteplass i testen å være så mye dårligere.

Skillet går ved 75 kilo

Om du veier mer enn 75 kilo, er det videre viktig at du velger en noe fastere madrass. Grunnen til dette er at en god seng får ryggraden til å bli mer eller mindre rett når du ligger rett ned. En myk madrass kan ved første prøveligging virke veldig komfortabel, men om du velger en for myk madrass, kan dette straffe seg over tid. Om vekten din er på grensen, bør du velge en fastere variant, for så å bruke en mykere overmadrass for å kompensere for en hard undermadrass. Resultatet blir en meget behagelig seng.

Hvis du dertil veier mer enn 95 kg, bør du passe på en ting til. Du burde selvfølgelig velge er hardere madrass, men om du ønsker en fjærmadrass, som de fleste rammemadrasser er, så trenger du også en madrass med multi-pocket-fjærer. Den har nemlig belastningspunkter som sitter tettere sammen, slik at du får den støtten som du trenger for hele kroppen. Også her gjelder regelen om at det er greit å bruke en mykere overmardass, om du syns du ligger for hardt.

Hva koster en god rammemadrass?

En god rammemadrass koster som regel rundt kr 5 000. Du kan finne billigere modeller for en så rimelig penge som kr. 1 200, men da får du som regel det du betaler for. En virkelig god seng kan igjen koste langt mer. For virkelige elitemodeller kan du godt måtte ut med over kr 30 000, men da bør dette være en seng som skal holde deg med selskap i en god generasjon.